Terug

Comb. P.& S.Verbeek - Naaldwijk (NL)

 

De combinatie bestaat uit vader Peter (1959) en zoon Sebastiaan (1981). In september 1994 is er met de duivensport begonnen. In de achtertuin werd een fabriekshok gebouwd door de firma Punt. Het hok is 5.80 meter lang en 1.80 meter diep. Er zijn twee afdelingen, 1 van 3.60 meter en 1 van 2.20 meter. Een paar jaar later is er nog 2.30 meter zelf bij gebouwd.
 
Na enkele jaren het volledige programma gespeeld te hebben is in 1999 het roer volledig omgegooid naar de overnachtfond. De duiven voor dit spel onderdeel waren afkomstig van Chris Hulscher, die de rechtstreekse Sprenkels duiven (lijn "204-tje") op zijn hok had. Dit waren sterk ingeteelde duiven die gekruist moesten worden. Er werd aangeklopt bij de bekende comb. D. Bakker & Zn. uit Poortugaal die opzienbarende uitslagen maakte met aan de basis het beste van A.& L. v.d. Wegen. Er werd veel gekweekt en gespeeld om zodoende het kaf van het koren te scheiden.
"Midnight" 1e Olympiade Sportklasse Marathon Nederland
"Midnight" won o.a. 2e Bordeaux - 10e St. Vincent
45e Bergerac - 116e St. Vincent
 

"Delgado" 25e - 31e - 63e Nat.Perpignan
1e Nationale Asduif Perpignan 4 jarig klassement 2004 t/m 2007
Omdat het hok te klein is om aan alle overnachtvluchten mee te doen is sinds 2005 besloten om hoofdzakelijk voor de ZLU vluchten te kiezen. Er wordt met de duivinnen op nest gespeeld. De duivinnen zijn gekoppeld aan uitvliegende kweekdoffers. De eieren of het jong waar op ze gespeeld worden is meestal afkomstig van de kwekers, die het jong verder verzorgen als de duivin op reis is. Dit zijn dan de eerste jongen voor de duivinnen van het seizoen. De doffers worden los gespeeld, dit betekent dat er geen duivin zowel bij inkorving als bij thuiskomst getoond wordt. Na het vliegseizoen, worden er van de beste vliegers nog een ronde jongen gekweekt.
 
In 2004 is er versterking gehaald bij Cor en Nico Beijer, Zuid-Beijerland. In 2005 werd er goed gedraaid met deze jaarlingen op Bordeaux ZLU, met 5 mee tegen 4.220 duiven werd het de 214e - 221e - 279e en 353e Nationaal. Op Montauban werd er met 1 laat jong van Cor en Nico Beijer de 18e tegen 7.440 duiven gespeeld. Mede door deze goede uitslagen werd er besloten om de kweekduiven in het najaar over te nemen. Dit is dezelfde Sprenkels lijn "204-tje" x A.& L.v.d.Wegen. Voor kruising duiven van de gebr. Saya, Lambert van Bogaert en enkele andere duiven.
"Tyson" halfbroer "Midnight"
"Tyson" won o.a. 16e - 51e - 67e - 81e - 114e Nationaal ZLU
 

"Paris" 35e Nat.Marseille, 35e Nat.Pau,
87e Nat. St. Vincent
Eind 2009 is er door omstandigheden besloten om de duiven publiekelijk te verkopen, uitgezonderd de jongen 2008 - 2009. Een herstart werd gemaakt met kinderen en kleinkinderen uit vnl. de "Midnight" (lijn "Blauwe Vanoppen") en "Delgado". Veel kweken, trainen en hard selecteren is de kortste weg om weer snel op niveau te spelen. Met diverse kopers van onze duiven is er een goed contact ontstaan. Door samen kweek en onderling jonge duiven ruilen blijven we in de lijn met een deel vers bloed.
Het seizoen 2012 liet zien dat we op de goede weg waren met een 9e plaats in de West Europese Super Marathon. De Topper van het vlieghok "Tyson" werd na het vliegen van 5 kopprijzen naar het kweekhok verplaatst. Een grote stap terug op het vlieghok maar waarschijnlijk een stap voorwaarts voor de toekomst! Een top notering voor 2013 is nu een eerste streven.
Het seizoen werd gestart met 17 overjarige duiven, aangevuld met 20 op de natour gespeelde jongen en een 40 tal laatjes. De jaarlingen worden vanaf de eerste africhting gespeeld en de overjarige duiven gaan vanaf Pommeroeul (174 km) de mand in. De ZLU vluchten zijn inmiddels afgelopen, volgens de deskundige was het een zeer zwaar seizoen met hoge temperaturen en kopwind. Onze duiven zijn hier goed doorheen gekomen, wel enkele gewonden en 1 overjarige duif verspeeld op Marseille.
Enkele referenties die binnen druppelen; Jo Minten uit Sevenum in de vereniging en samenspel duifkampioen gekweekt door Lambert van Bogaert - comb. P.& S. Verbeek (vader is kleinzoon "Midnight") x L.v.Bogaert.
Arthur Jansen - Nootdorp kampioensduif overnachtvluchten van het inkorfcentrum 50% comb. P.& S. Verbeek
Arthur Jansen - Nootdorp 23e nat. Barcelona 2013 50% comb. P.& S. Verbeek